Giggs hráčom Manchestru United aj na budúci rok

10.02.2012 Celý región

Manchester 10. februára (TASR) - Waleský futbalista Ryan Giggs predĺžil zmluvu s anglickým klubom Manchester United o ďalší rok. V drese účastníka Premier League ho tak čaká už 23. sezóna v rade.

Giggs debutoval v najvyššej anglickej súťaži v marci 1991. V drese \"červených diablov\" odohral doteraz 898 zápasov a o 140 stretnutí prekonal dovtedajší rekord Bobbyho Charltona. \"Ryan je úžasný hráč. V mnohých spôsoboch je stelesnením všetkých mojich tímov tu v United. Neustále sa zlepšuje, prispôsobuje sa zmenám a charakteru hry a naďalej si udržiava hlad a túžbu za úspechmi,\" vyhlásil o Giggsovi tréner Alex Ferguson. \"V každom tréningu a zápase je príkladom pre ostatných. Mladí hráči sa v šatni môžu učiť od futbalistu, ktorý bude aj naďalej lámať rekordy,\" dodal.

Giggs získal s Manchestrom United celkovo 25 veľkých trofejí, vrátane dvoch triumfov v Lige majstrov, štyroch FA Cupov a 12 titulov v Premier League. \"Keď som podpísal svoju prvú zmluvu, nikdy by ma nenapadlo, že budem schopný hrať za United 22 rokov. Cítim sa však dobre a viem, že stále môžem pomôcť tímu k získavaniu trofejí,\" uviedla legenda United.

Informovala agentúra AP.
 

Vyberte región